1.8TSI mam, a 1.4TSI jeździłem na jeździe próbnej u dilera. Różnica jest zdecydowanie odczuwalna, ale chyba nie porażająca w normalnej jeździe bez obciążenia. To akurat możesz łatwo sam sprawdzić na jazdach próbnych, do czego bym zachęcał, bo to Twoje odczucia są tu najważniejsze. Różnica może być jednak większa (ale to już domysły) po obciążeniu obu aut. 1.8TSI obciążone i z włączoną klimą nadal jeździ wystarczająco dynamicznie, jak 1.4 - nie wiem.
Szczerze mówiąc, to sam byłem zdecydowany na 1.4, bo po jazdach próbnych uznałem jego osiągi na wystarczające (1.8 wtedy nie jeździłem bo nie było takiego do testów), ale że był dłuższy czas oczekiwania na 1.4 przy zamawianiu do produkcji, więc zamówiłem w końcu 1.8 i teraz na 1.4 bym się już nie zamienił
Szczerze mówiąc, to sam byłem zdecydowany na 1.4, bo po jazdach próbnych uznałem jego osiągi na wystarczające (1.8 wtedy nie jeździłem bo nie było takiego do testów), ale że był dłuższy czas oczekiwania na 1.4 przy zamawianiu do produkcji, więc zamówiłem w końcu 1.8 i teraz na 1.4 bym się już nie zamienił
Komentarz